Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Začetek uporabe bonov na podlagi ZIUPGT

16. JULIJ 2021  |   Tamara Starič Petrović

Vlada RS je na redni seji 15. 7. 2021 sprejela Uredbo o načinu unovčitve bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, povračilu sredstev preko informacijskega sistema Finančne uprave Republike Slovenije ter načinu vodenja in upravljanja evidence bonov ("uredba").

S sprejemom uredbe je omogočen začetek uporabe bona za izboljšanje gospodarskega položaja na področju potrošnje v gostinstvu, turizmu, športu in kulturi, ki ga je kot ukrep pomoči prizadetim panogam uzakonil Zakon o interventnih ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije COVID-19 (ZIUPGT). S ciljem razlikovanja s turističnimi boni, ki so bili omogočeni na podlagi PKP3 (ZIUOOPE), FURS nove bone imenuje BONI21.

Za več o bonih21 glejte tu.