Ukinitev starega portala eDavki

20. SEPTEMBER 2018  |   OZS

Poziv vsem zavezancem, naj začnejo uporabljati prenovljen portal eDavki, saj bo star portal deloval le še do 30. septembra 2018.

Junija letos, ko je Finančna uprava RS javnost obvestila o prenovi portala eDavki, je zavezancem omogočila »mehak« prehod na prenovljen portal s tem, da sta bila dobra dva meseca za delo na voljo tako nov kot star portal. Kot je FURS takrat napovedal, bo ta možnost ukinjena s 30. septembrom 2018. Od 1. oktobra dalje bo torej deloval samo še nov portal eDavki. 

Čeprav nov portal eDavki deluje že od junija 2018, po podatkih FURS še vedno veliko zavezancev za poslovanje z Finančno upravo RS uporablja star portal eDavki. Vse zavezance zato FURS poziva, naj čim prej začnejo uporabljati prenovljen portal, saj bo stari že čez dober teden dni ukinjen in ga zavezanci ne bodo mogli več uporabljati. 

Še enkrat bi želeli spomniti, da si zavezanci za lažje delo na novem portalu z nastavitvami »DOSTOPNOSTI« lahko izberejo predstavljene barve grafičnih elementov. Za nemoteno delo si lahko uredijo tudi bližnjice do novega portala. Nov portal eDavki se nahaja na povezavi https://edavki.durs.si 

Trenutno sistem eDavki uporablja več kot 50.000 fizičnih oseb in vsi podjetniki in podjetja, ki morajo s FURS poslovati elektronsko na podlagi zakona. 

 

Vir: Odnosi z javnostmi, 
Finančna uprava RS