Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Sprememba Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja - dopolnitev 2. 7. 2021

01. JULIJ 2021  |   Jasmina Malnar Molek

Vlada je na dopisni seji dne 30. 6. 2021 sprejela novelo Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja. Na novo se določa višina, do katere se povračilo stroškov prevoza na delo in z dela ter višina plačila vajencem za obvezno praktično delo ne vštevata v davčno osnovo.

S spremenjeno Uredbo namerava rešiti problematiko povračil stroškov prevoza na delo in z dela glede na spremenjen nivo pravic zaposlenih v javnem sektorju na podlagi Dogovora o odpravi varčevalnih ukrepov v zvezi s povračili stroškov in drugimi prejemki javnih uslužbencev, zamiku izplačilnega dneva plače pri proračunskih uporabnikih ter regresu za letni dopust za leto 2021 in na tej podlagi sklenjenih aneksov kolektivnih pogodb v javnem sektorju.

 

Uredba o spremembah Uredbe o davčniobravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja je objavljena v UL RS t. 104/2021 z dne 1. 7. 2021.

 

Vir: MF