Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

REK-O - poročanje podatkov o nadomestilu plač, ki so predmet delnega povračila po ZPGOPEK

20. JANUAR 2023  |   Tadeja Bučar

Finančna uprava Republike Slovenije (v nadaljevanju FURS) pojasnjuje način poročanja podatkov o nadomestilu plač, ki so predmet delnega povračila po Zakonu o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize (v nadaljevanju ZPGOPEK).

ZPGOPEK v 21. členu ureja možnost delnega povračila nadomestila plač zaradi skrajšanega polnega delovnega časa in v 35. členu delno povračilo nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

Izplačilo nadomestila plače, ki ga delodajalec dobi povrnjenega, poroča na REK-O obrazcu z navedbo vrste dohodka 1001, znesek nadomestila, ki ga dobi povrnjenega prikaže v polju A062 z osnovo P01 (podrobno v P01b), za oblikovanje pokojninske osnove pa poroča v polju M01.

Celotna novica je dosegljiva na povezavi.

spot

Projekt je sofinanciran s pomočjo Evropskega sklada za regionalni razvoj, Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter SPIRIT Slovenija, javna agencija.