Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Regulacija cene kurilnega olja

12. SEPTEMBER 2022  |   Tamara Starič Petrović

Vlada Republike Slovenije je izdala Uredbo o spremembah in dopolnitvah Uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Z uredbo vlada na enak način kot pri 95-oktanskem neosvinčenem motornem bencinu (NMB-95) in dizelskem gorivu ponovno regulira tudi ekstra lahko kurilno olje (KOEL oziroma kurilno olje) in omejuje najvišjo dovoljeno višino marže za kurilno olje na 0,08 eura/liter. Uredba začne veljati v torek, 13. septembra 2022.

Vlada se je za ponovno regulacijo odločila z namenom omilitve posledic energetske krize za državljanke in državljane v času pred začetkom kurilne sezone. Uredba se ne uporablja za oblikovanje cen naftnih derivatov (vključno s KOEL), ki se prodajajo na bencinskih servisih na servisnih prometnih površinah avtocest in hitrih cest.

Cena kurilnega olja bo po novem izračunana na podlagi modelske cene po formuli, določeni v uredbi.

Vir: MGRT