Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19

30. MAJ 2022  |   Tamara Starič Petrović

Prenehanje veljavnosti Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 posledično pomeni prenehanje veljavnosti vseh ukrepov, ki so bili sprejeti z namenom preprečevanja in obvladovanja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19. Predlog o prenehanju veljavnosti Odloka je 25. maja 2022 podala Strokovna svetovalna skupina ministra za zdravje za zajezitev in obvladovanje epidemije COVID-19 ter svetovala, da se za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV-2 upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

 

Odlok začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije (to je 31. maja 2022).

 

Z začetkom prenehanja veljavnosti odloka so tako prenehale naslednje obveznosti oz. ukrepi: nošenje mask, razkuževanje rok, prezračevanje zaprtih prostorov, upoštevanje navodil NIJZ, kot tudi pravne podlage za izrekanje prekrškovnih sankcij glede nespoštovanja ukrepov za zajezitev virusa SARS-CoV-2.

 

Vir: Ministrstvo za zdravje