Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Poziv podjetjem, da aktivno pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb z dobavitelji električne energije

16. NOVEMBER 2022  |   Jasmina Malnar Molek

Vlada Republike Slovenije zaradi negotovih razmer na energetskih trgih z različnimi deležniki, tudi dobavitelji, sodeluje z namenom izmenjave informacij in iskanja najboljših rešitev za to, da prebrodimo to zahtevno obdobje.

Upoštevajoč razvoj dogodkov na EU ravni v zadnjih mesecih si vlada ves čas prizadeva, da poleg sprejemanja različnih ukrepov, posreduje informacije, ki bi pripomogle k čim boljši obveščenosti in za slovensko gospodarstvo zanesljivejši ter cenovno vzdržni oskrbi z energijo. Tako Vlada Republike Slovenije poziva predstavnike gospodarstva, da aktivno pristopijo k pogovorom z dobavitelji električne energije, pridobijo več ponudb in pristopijo k pogovorom za sklepanje pogodb, na podlagi katerih bodo lahko sprejeli utemeljene odločitve za zagotovitev varne in cenovno dostopne oskrbe v letu 2023.

Vir: Vlada RS