Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Pomoč, prejeta na podlagi interventnih ukrepov in njihova obravnava v davčnem obračunu DDPO in DohDej

01. FEBRUAR 2021  |   OZS

Skladno z računovodskimi standardi vse pomoči, prejete na podlagi interventnih ukrepov, predstavljajo prihodke davčnega zavezanca, kar pomeni, da jih je potrebno vključiti v davčni obračun DDPO in DohDej pod zaporedno št. 1 (Prihodki, ugotovljeni po pravilih o računovodenju).

 

Pojasnjevanje računovodskih standardov ni v pristojnosti FURS, zato zavezance prosijo, da se v zvezi z nadaljnjimi vprašanji, ki se nanašajo na ugotavljanje prihodkov po pravilih o računovodenju, obračajo na Slovenski inštitut za revizijo (SIR).

 

V zvezi s tem so pripravili nezavezujoče usmeritve glede obravnave prihodkov po pravilih o računovodenju, ki so objavljene na spletni strani: https://www.gov.si/novice/2021-02-01-pomoc-prejeta-na-podlagi-interventnih-ukrepov-in-njihova-obravnava-v-davcnem-obracunu-ddpo-in-dohdej/

 

Vir: FURS