Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Podaljšanje Uredbe o trošarinah za energente

28. APRIL 2022  |   Jasmina Malnar Molek

Vlada RS je na današnji seji podaljšala trenutno veljavno Uredbo o trošarinah za energente in veljavnost Uredbe o določitvi zneska trošarine za električno energijo do 31. 7. 2022.

Vlada je izdala spremembe Uredbe o določitvi zneska trošarine za energente, skladno s katerimi se ohranjajo trenutne višine trošarin še nadaljnje tri mesece, in sicer od 1. maja do 31. julija 2022. Tako poskušajo tudi na področju davčne politike reševati stiske prebivalstva in gospodarstva zaradi visokih cen nafte.

Uredba o določitvi zneska trošarine na električno energijo je del interventnih ukrepov za naslavljanje višjih cen električne energije. Vlada veljavnost uredbe podaljšuje do 31. julija 2022. S predlagano spremembo uredbe se podaljšuje veljavnost Uredbe o določitvi zneska trošarine za električno energijo in s tem zneskov trošarine za električno energijo še za nadaljnje 3 mesece, do 31. julija 2022.

Vir: Vlada RS