Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Podaljšanje roka za predložitev ponudb na javno povabilo Spodbujanje zaposlovanja – Zaposli.me 2017/2019

12. JULIJ 2019  |   OZS

Delodajalci lahko po novem predložijo ponudbo za izvedbo projekta v okviru programa »Spodbujanje zaposlovanja – Zaposli.me 2017/2019« do konca leta in si tako pridobijo subvencijo v višini od 5 do 7 tisoč evrov za zaposlitev brezposelnih iz vse Slovenije, ki imajo najmanj 30 let in sodijo v ciljne skupine programa ter jih na Zavodu predlagamo za vključitev. Zaposlitve morajo biti sklenjene za najmanj leto dni.


Namen je spodbuditi zaposlovanje brezposelnih oseb starejših od 50 let kot tudi  tistih, ki imajo najmanj 30 let in so vsaj leto dni prijavljene v evidenci brezposelnih oz. imajo nedokončano ali končano največ osnovnošolsko izobrazbo ali so  po vključitvi v programe socialne vključenosti in aktivacije znova postale dejavne na trgu dela ali prejemajo denarno socialno pomoč. Program tako prispeva tudi k zmanjšanju neskladij med ponudbo kandidatov in povpraševanjem delodajalcev na trgu dela. 
            
Višina subvencije za zaposlitev je odvisna od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje posamezni kandidat za zaposlitev:

  • 5.000 EUR, če ustreza 1 kriteriju iz ciljne skupine;
  • 6.000 EUR, če ustreza 2 kriterijema;
  • 7.000 EUR, če ustreza 3 ali več kriterijem.

Delovno razmerje mora biti sklenjeno za  najmanj 12 mesecev, za polni delovni čas (40 ur na teden). Sorazmerno nižja subvencija se izplača za krajši tedenski delovni čas, vendar ne manj kot 20 ur na teden (velja le za zaposlitev invalida v skladu z odločbo o invalidnosti ali osebe, ki je najmanj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih in se želi zaposliti za krajši delovni čas).

Subvencija se izplača v dveh delih:

  • prvi po zaposlitvi,
  • drugi po izplačilu plače za 12. mesec zaposlitve.

Na javno povabilo se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje za prijavo. Delodajalci lahko oddajo ponudbe za subvencionirano zaposlitev elektronsko na našem portalu za delodajalce. Pred prvo uporabo portala se morajo registrirati. Oddaja ponudb je možna najkasneje do 31. 12. 2019 do 14.45 ure, ko se izteče končni rok javnega povabila oziroma do objave obvestila o zaprtju povabila zaradi razdelitve razpoložljivih sredstev za posamezno regijo ali koledarsko leto.

Pred oddajo ponudbe na javno povabilo morajo delodajalci pri nas objaviti prosto delovno mesto. To lahko prav tako storijo elektronsko na portalu za delodajalce. Na podlagi tega jim napotimo brezposelne iz ciljne skupine povabila glede na zahteve delovnega mesta. Delodajalec izmed napotenih brezposelnih izbere ustreznega kandidata. Po zaključenem postopku izbora se prijavi na javno povabilo. Predloži lahko eno ali več ponudb, vendar za omejeno skupno število kandidatov iz ciljne skupine brezposelnih, kot je opredeljeno v javnem povabilu.

Brezposelni se glede možnosti vključitve v program obrnejo na osebnega svetovalca ali svetovalko na uradu za delo, kjer so prijavljeni.

Poglejte si:

 

VIR: Zavod RS za zaposlovanje