Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Onemogočeno plačevanje iz eDavkov preko spletne banke Abanet

29. JANUAR 2021  |   OZS

Davčne zavezance, ki so do 31. 12. 2020 svoje obveznosti poravnavali s spletnim plačilom iz eDavkov preko spletne banke Abanet, pozivamo, da pri plačevanju obveznosti po 1. 1. 2021 ne uporabljajo računa in reference, določene pri predhodnih plačilih iz eDavkov. Taka plačila se štejejo kot napačna in jih Uprava za javna plačila vrne na račun zavezanca.

 

Hkrati v FURS pripominjajo, da zavezanci, ki želijo prispevke za socialno varnost plačati z enim plačilom, lahko v svoji spletni banki oddajo prijavo ne prejem e-računa. FURS za plačilo prispevkov za socialno varnost zavezancem, ki oddajo prijavo na prejem e-računa, izda e-račun, ki je po oddaji obračuna poslan v spletno banko zavezanca. Na podlagi izdanega e-računa zavezanec vse prispevke za socialno varnost plača z enim plačilom. Več o plačevanju obveznosti z e-računom je pojasnjeno na spletni strani FURS.

 

Vir: FURS