Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Kaj prinaša zakon o zaščiti prijaviteljev?

20. FEBRUAR 2023  |   OZS

V Uradnem listu št. 16 je bil dne 7.2.2023 objavljan Zakon o zaščiti prijaviteljev. Prinaša pomembne ukrepe za zaščito oseb, ki prijavijo kršitve v svojem delovnem okolju, hkrati pa določa tudi obveznosti. Vsebina zakona je pomembna za vse, ki nastopajo kot prijavitelji, kot tudi za podjetja z več kot 50 zaposlenimi. Ministrstvo za pravosodje je v sodelovanju s Komisijo za preprečevanje korupcije pripravilo spletni seminar za zavezance v zasebnem sektorju, ki bo potekal 2.3.2023. Seminar je namenjen osebam, ki se bodo v podjetju ukvarjale z vzpostavitvijo prijavne poti v skladu s pravili zakona.

Več o seminarju najdete na spletni povezavi:

https://www.gov.si/novice/2023-02-17-vabilo-na-spletni-seminar-kaj-prinasa-zakon-o-zasciti-prijaviteljev/

 

V kolikor imate vprašanja povezana z vašimi obveznostmi, ki jih nalaga Zakon o zaščiti prijaviteljev, vas prosimo, da nam vprašanja posredujete na naslov: izobrazevanje@ozs.si

 

Povezana novica z dne 06.02.2023: Zakon o zaščiti prijaviteljev