Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Informacije glede zaposlovanja ukrajinskih državljanov

31. MAREC 2022  |   OZS

Obveščam vas, da so od danes na spletni strani ZRSZ objavljene informacije glede zaposlovanja ukrajinskih državljanov (za iskalce zaposlitve tudi v ukrajinskem jeziku).

 

https://www.ess.gov.si/informacije_ukrajinski_drzavljani

 

Prav tako je ZRSZ na navedeni povezavi objavil nekaj osnovnih informacij za delodajalce, ki v zadnjih dneh veliko sprašujejo glede zaposlovanja razseljenih oseb iz Ukrajine.

 

Ob tem poudarjajo, da se z navedenimi informacijami pripravljajo na podporo integraciji razseljenih oseb iz Ukrajine na slovenski trg dela.

 

V tem trenutku pri Zavodu še ni prijavljenih oseb z začasno zaščito iz Ukrajine. Pri Zavodu se bodo lahko prijavile, ko jim bo priznan status začasne zaščite. Takrat bo lahko Zavod podal tudi več informacij o njihovem številu, strukturi, jih vključeval v ukrepe in jih posredoval na prosta delovna mesta delodajalcev.

 

Vir: ZRSZ