Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Z delavcem bova sporazumno skrajšala odpovedni rok. Ali res drži, da je v tem primeru upravičen do nadomestila na ZRSZ šele od dneva, ko bi se mu iztekel odpovedni rok?

Ne drži.

Včasih je bilo v zakonu zapisano: Če je zavarovancu prenehalo delovno razmerje zaradi nujnih operativnih razlogov in se je z organizacijo. oziroma z delodajalcem sporazumel o skrajšanju odpovednega roka v skladu s predpisi o delovnih razmerjih, se mu denarno nadomestilo začne izplačevati po preteku odpovednega roka, določenega z zakonom.

Tega določila ZUTD nima več, zato je delavec, kljub skrajšanju odpovednega roka, upravičen do izplačevanja denarnega nadomestila od naslednjega dne po dnevu prenehanja delovnega razmerja.

Priprava: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in svetovalnega in izobraževalnega centra
Zadnja sprememba: 27.03.2020