Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Delodajalec namerava oddati vlogo na zavod za zaposlovanje za povračilo nadomestila za čakanje na delo. Danes ocenjuje, da bo v prvem polletju imel 20-odstotni upad prihodkov glede na isto obdobje leta 2019. Kako bo Furs po oddaji letnega poročila leta 2021 to preverjal, če pa oddaja polletnih bilanc ni obvezna?

Davčni organ bo denimo v postopku davčnega inšpekcijskega nadzora lahko zahteval poslovne knjige za prvo in drugo polletje oziroma morebitna druga dokazila, ki bi dokazovala upad prihodkov. Če podatki iz poslovnih knjig vsebinsko ne bodo ustrezni (denimo ustrezno razmejevanje prihodkov in drugo), bo zavezanec moral to utemeljiti z dodatnim pojasnilom ali dokazili.

Priprava: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in svetovalnega in izobraževalnega centra
Zadnja sprememba: 13.04.2020