Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Delodajalec kljub razglašeni epidemiji posluje normalno. Nekaj delavcem je zaradi varstva otrok opravičil odsotnost. Ker je zaradi narave dejavnosti obseg dela povečan, morajo delavci opravljati tudi nadurno delo. Ali bo delodajalec upravičen do povračila nadomestila plače in oprostitve plačila prispevkov za socialno varnost, glede na to, da bodo delavci, ki delajo, opravljali nadurno delo?

Če ima delodajalec doma le delavce, ki so opravičeno odsotni zaradi višje sile (varstvo otrok), lahko delavcem, ki delajo, odreja nadurno delo. Zanj ne velja omejitev, da delavcem, ki delajo, ne sme odrejati nadurnega dela, če to delo lahko opravi z delavci na začasnem čakanju na delo (31/2 ZIUZEOP). Veljala pa bi v primeru, da bi kakšnemu delavcu odredil tudi čakanje na delo iz poslovnega razloga. Glede na to, da delodajalec normalno posluje in ima celo povečan obseg dela, verjetno ne bo upravičen do povračila nadomestila plače in oprostitve plačila prispevkov za socialno varnost, saj ne bo izpolnil pogoja o upadu prihodkov.

Priprava: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in svetovalnega in izobraževalnega centra
Zadnja sprememba: 13.04.2020