Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Delodajalec je edinemu delavcu odredil čakanje na delo od 13. marca. Po enem mesecu je ugotovil, da ko bo ponovno začel opravljati dejavnost, zanj ne bo imel dela. Ali ga lahko kljub temu, da je na čakanju na delo, odpusti iz poslovnega razloga?

Lahko. ZIUZEOP v povezavi z odpuščanjem delavcev iz poslovnega razloga ne vsebuje nobenih omejitev. To velja za delavce, ki so na čakanju na delo od 13. marca do 31. maja. Delodajalec lahko delavca odpusti med čakanjem na delo in tudi po prenehanju čakanja na delo. Omejitev v zvezi z odpuščanjem pa ima ZIUPPP. Če bo po pravilih ZIUPPP delavec na čakanju na delo še od 1. junija, pa delodajalec delavca ne bo smel odpustiti iz poslovnega razloga.

Priprava: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in svetovalnega in izobraževalnega centra
Zadnja sprememba: 13.04.2020