Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Delodajalec ima zaposlenega delavca za polni delovni čas. Ker se z zakoncem pri varstvu otroka menjavata, je na delodajalca naslovil prošnjo za opravičeno odsotnost z dela le za polovični delovni čas tako, da bi vsak dan delal po štiri ure. Ali je taka dinamika opravljanja dela dopustna?

Pri opravičeni odsotnosti zaradi višje sile je, pri čakanju na delo iz poslovnega razloga pa ni, ker je delodajalec omejen s tem, da delavec lahko v tekočem mesecu dela le sedem zaporednih dni. Delodajalec pa bo upravičen do povračila nadomestila plače in oprostitve plačila prispevkov za socialno varnost le, če bo za to izpolnjeval pogoje, določene v ZIUZEOP.

Priprava: Mag. Nina Scortegagna Kavčnik, vodja službe za pravne, kadrovske in splošne zadeve in svetovalnega in izobraževalnega centra
Zadnja sprememba: 13.04.2020