Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Delavki dajem odpoved iz poslovnih razlogov. Pri meni je zaposlena 2 leti, zato bi bila po 94. členu zakonu upravičena do odpovednega roka 30 dni. V enemu od členov pogodbe o zaposlitvi sva zapisala, da je za primer odpovedi pogodbe dogovorjen 2 mesečni odpovedni rok. Kakšen odpovedni rok me torej zavezuje v danem primeru?

Glede na splošno delovnopravno načelo, da se v pogodbi o zaposlitvi delodajalec in delavec lahko dogovorita za več pravic delavcu kot jih določa zakon, je tako treba razumeti tudi omenjeni člen pogodbe o zaposlitvi, iz katerega izhaja, da je za primer odpovedi pogodbe dogovorjen 2 mesečni odpovedni rok, ne glede na to ali odpoved podaja delodajalec ali delavka.  Ker je za delavko vsekakor ugodnejši dvomesečni odpovedni rok, saj ima s tem socialno varnost iz naslova zaposlitve zagotovljeno dlje časa, ga je delodajalec dolžan upoštevati.

 

Priprava: Dušan Bavec, svetovalec specialist za delovno pravo in socialno varnost
Zadnja sprememba: 21.05.2020