Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

POVRAČILA STROŠKOV IN DRUGI PREJEMKI PO NOVI UREDBI

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Spletni seminar - ZOOM
 • Datum: 22.06.2023
 • Ura: 10:00 - 12:15
 • Cena: 140,00 € + 22 % DDV - 170,80€
 • Za člane OZS in njihove zaposlene (POPUST 30 %) - 98,00 € + 22 % DDV - 119,56€

POVRAČILA STROŠKOV IN DRUGI PREJEMKI PO NOVI UREDBI


Delavec je upravičen do povračila stroškov prehrane, prevoza na in z dela, povračila stroškov na službenem potovanju ter ostalih prejemkov iz delovnega razmerja. Uredba o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja se je v letu 2022 večkrat spremenila, pri čemer se bodo nekatere spremembe Uredbe prvič uporabljale v letu 2023. Kako spremembe Uredbe vplivajo na povračila stroškov in ostale prejemke? Ali delavcu pripada povračilo stroškov prehrane, če delodajalec omogoča topli obrok? Ali sem dolžan povrniti povračilo stroškov prevoza v višini iz Uredbe, če delavec koristi javna prevozna sredstva? Kdaj je delavec upravičen do jubilejne nagrade in solidarnostne pomoči? Lahko neobdavčeno izplačam odpravnino ob upokojitvi delavcu, ki je v podjetju zaposlen manj kot pet let? Kaj storiti, če so povračila stroškov izplačana nad Uredbo? Cilj seminarja je udeležence seznaniti s spremembami Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja, začrtati mejo med pravico in obdavčitvijo le-te, razjasniti vpliv sprememb Uredbe na pravice delavcev in predstaviti stališča davčnega organa. Seminar je pripravljen na praktičnih primerih.

Program:

 • Pravica ne izhaja iz davčne zakonodaje
 • Povračila stroškov so lahko predmet obdavčitve
 • Povračilo stroškov prehrane, prevoza na in z dela in službenih poti 
 • Terenski dodatek in nadomestilo za ločeno življenje
 • Jubilejna nagrada in solidarnostna pomoč
 • Odpravnina ob upokojitvi
 • Novejša sodna praksa

 

Predavateljica:
Jasmina Malnar Molek
jasmina malnar moleg davki in računovodstvo OZS

Jasmina je svetovalka v Svetovalnem centru Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. Predavateljica ima več kot 29 let delovnih izkušenj s področja financ, računovodstva in davkov, ki jih je pridobila v družinskem podjetju in finančni organizaciji. V letu 2022 ji je Slovenski inštitut za revizijo podelil strokovni naziv preizkušena davčnica. V preteklem obdobju je bila članica Strateškega sveta za debirokratizacijo na davčnem področju. V letu 2022 je članica Pogajalske skupine ESS za pripravo sprememb Uredbe o davčni obravnavi povračil stroškov in drugih dohodkov iz delovnega razmerja in Strokovnega odbora za finance in gospodarstvo. Je avtorica številnih člankov z računovodskega in davčnega področja. V zadnjih treh letih je izvedla več kot 100 predavanj širom Slovenije.

Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na dnu te strani.
Spletno povezavo pošiljamo dan pred izvedbo.


Člani / Nečlani:
Plačilo kotizacije na udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si.

Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 100 % kotizacijo. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije:  izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 504.

Vljudno vabljeni!

Prijava na dogodek