Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Kako pravilno izpeljati postopek ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI INVALIDU

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletno predavanje - ZOOM
  • Datum: 17.11.2022
  • Ura: 10:00 - 10:45
  • Cena: Nečlanska cena / osebo: 100 eur + ddv - 122,00€
  • Članska cena / osebo: 50 eur + ddv - 61,00€

Kako pravilno izpeljati postopek ODPOVEDI POGODBE O ZAPOSLITVI INVALIDU


Mnogi delodajalci se znajdejo v situaciji, ko delavec dobi odločbo ZPIZ-a o invalidnosti. Kako pravilno postopati, ko delodajalec delavca ne more na podlagi odločbe prerazporediti na drugo ustrezno delo, kar je problem predvsem pri manjših delodajalcih. V izogib nepotrebnim sodnim sporom ter posledično stroškov je pomemben pravilno izpeljan postopek v primeru morebitne tožbe delavca ali obiska inšpektorja za delo.

Program:

- Kategorije invalidnosti
- Pravice invalidov II. III. kategorije, ki se delno ali v celoti uveljavljajo pri delodajalcu 
- Obveznosti delodajalca po ZDR-1 v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi invalidu
- Pravica do poklicne rehabilitacije
- V katerih primerih je potrebno pred odpovedjo pogodbe o zaposlitvi invalidu pridobiti mnenje Komisije za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi invalidu  ter potrebna predložitev dokumentacije k posredovani vlogi na Območno službo Zavoda RS za zaposlovanje 
- Višina odpravnine ob odpovedi pogodbe o zaposlitvi
- Sodna praksa

- Vprašanja in odgovori

Predavateljica:

staša pirkmaier
Staša Pirkmaier
univ. dipl. prav. svetovalka specialistka na OZS z večletnimi izkušnjami na področju socialnega in delovnega prava, avtorica številnih predavanj in strokovnih člankov, tako na temo odpovedi in drugih načinov prenehanja delovnega razmerja. Sodelovala je kot strokovna pomoč pri pogajanjih za reformo trga dela, s strani OZS članica strokovne delovne skupine za spremljanje izvajanja ZDR-1 ter dolgoletna članica Komisije za ugotovitev podlage za odpoved pogodbe o zaposlitvi invalidu.

- - - - - - -

Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na dnu te strani.
Dogodek se ne snema.


Člani / Nečlani:
Plačilo kotizacije / udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si.

Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 100 % kotizacijo. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije:  izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 504.

Vljudno vabljeni!


Prijava na dogodek