Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Brezplačna spletna delavnica: Prehod na ZELENO GOSPODARSTVO na področju E-MOBILNOSTI in POLNILNE INFRASTRUKTURE

  • Vse o dogodku
  • Kraj: ZOOM spletna aplikacija
  • Datum: 05.09.2022
  • Ura: 09:00 - 10:30

Brezplačna spletna delavnica: Prehod na ZELENO GOSPODARSTVO na področju E-MOBILNOSTI in POLNILNE INFRASTRUKTURE


Zakaj je lahko polnilnica za EV zanimiva za sobodajalce? Kaj pa za frizerje, taksiste ali avtoserviserje? Po uspešno izvedeni delavnici na temo zelenega prehoda, Fit for 55, zmanjšanja emisij do 2025, krožnega gospodarstva, se bomo tokrat osredotočili na praktične rešitve glede implementacije e-mobilnosti v posameznih dejavnostih. Pri OZS deluje več različnih sekcij in pri veliki večini obstaja več odličnih priložnosti, kako se lotiti projekta in kaj lahko s tem pridobite. Dotaknili se bomo tudi tem o financiranju, kreditih, razpisih, davčnih olajšavah.

Prijavite se preko spletne prijavnice, ki jo najdete na dnu te strani.

Zelena zaveza EU je, da želimo do leta 2025 zmanjšati emisije CO2 za 15%, do leta 2030 za 55% in do leta 2035 za 100%. Če bomo kot država EU želeli doseči zadane cilje, bo potrebno konkretno zavihati rokave. Ena od spodbud je, da ugotovitve kažejo, da bo večina lastnikov EV svoja vozila polnilna doma in na delovnem mestu. Bi lahko ljudje lažje prešli na uporabo EV, če bi vedeli, da lahko svoja vozila polnijo enostavno in povsod, tako kot mobilne telefone? Uporaba EV mora postati podobno preprosta kot sobivanje s pametnim telefonom. Ne torej z veliko daljšimi dosegi, temveč s priročnostjo in razširjenostjo polnjenja, pametnimi omrežji in podobno.

PROGRAM:
  1. Kratek teoretični uvod in kratka obnova pretekle delavnice
  2. Kaj je e-mobilnost in zakaj je tako pomembna?
  3. Katere sekcije znotraj OZS bi morale o tem resno razmišljati
  4. Zakaj investirati v polnilno infrastrukturo in električna vozila v posameznih panogah?
  5. Je lahko to tudi posel?
  6. Financiranje, ugodnosti, krediti, davčne olajšave, razpisi

Predavateljica:

DIANA TERNAV EVTECH4U
Diana Ternav, Evtech4U d.o.o.
V času pred epidemijo več kot 14 let samostojna podjetnica na področju turizma, ki pa se je prestrukturirala in zdaj že več kot leto dni deluje na področju e-mobilnosti ter infrastrukture za polnjenje električnih vozil.

Kontakti:
Svetovalni in izobraževalni center OZS:
(01) 58 30 504; izobrazevanje@ozs.si

Vljudno vabljeni!

 


Prijava na dogodek