Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Brezplačno - AVSTRIJA in sprejete novosti. Poslovanje v NEMČIJI, s praktičnimi primeri iz obeh držav

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, Učilnica
  • Datum: 08.06.2022
  • Ura: 09:00 - 11:15

Brezplačno - AVSTRIJA in sprejete novosti. Poslovanje v NEMČIJI, s praktičnimi primeri iz obeh držav


Avstrija je sprejela spremembe, ki veljajo od lanskega septembra. Na seminarju bomo predstavili spremembe, kot tudi pasti na katere morajo biti slovenska podjetja, ko se bodo odločala za opravljanje del v Avstriji. Skoraj da ni slovenskega podjetja, kjer ne bi zaposlovali tujcev. Tudi te je mogoče napotiti v Avstrijo, a na podlagi določene dokumentacije, ki jo morajo imeti. V praksi se dogajajo različne oblike zavrnitev tako pri dovoljenjih, kot pri prijavah delavcev, zato si bomo v prvem delu seminarja ogledali pasti poslovanja v Avstriji. Tudi Nemčija je za naša podjetja zelo pomembna država z vidika opravljanja čezmejnih storitev. Na nemških trgih se lahko najdejo nove tržne priložnosti, zato je smiselno, da se podjetja podrobno seznanijo z zahtevami, predno sprejmejo poslovno priložnost. Kje so pasti in na kaj morajo podjetja biti pozorna, ko se prvič srečujejo z vstopom na nemški trg, bo obravnavana tematika v drugem delu seminarja.


OZS EEN tujina

een ozs tujina

Javna agencija Republike Slovenije za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije (SPIRIT Slovenija) in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v sodelovanj (MGRT) v sodelovanju z Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije organizira strokovni seminar »Avstrija in sprejete novosti. Poslovanje v Nemčiji, s praktičnimi primeri iz obeh držav«, ki bo 8. 6. 2022 od 09:00 do 11:15 ure.

Program:
-              Spremembe v Avstriji, nova izjema;
-              Problematika zavračanja dovoljenj za AT in pri prijavi ZKO3- tujci;
-              Dokumentacija za tujce, ki bodo napoteni na delo v Avstrijo;
-              Zahteve Nemčije;
-              Podjetja in samostojni podjetniki – prijava dejavnosti;
-              Neregulirane dejavnosti;
-              Dokumentacija za napotitev delavcev;
-              ZOLL in inšpekcijski nadzor v Nemčiji;
-              Vstopni pogoji in praktični primeri iz prakse.


Predavateljica:

zdenka bedekovič poslovanje v tujini
Zdenka Bedekovič, univ.dipl.ekon., specialist za področje plač, knjigovodstva in poslovanja v tujini
Zaposlena je v Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije (OZS) na mestu svetovalke – specialistke s področja poslovanja v tujini, ki dnevno svetuje večjemu številu strank. Je avtorica številnih člankov revije Obrtnik podjetnik in redna predavateljica na temo poslovanja v tujini. Bila je predstavnica OZS v delovni skupini za nov Zakon o čezmejnem opravljanju storitev ter za spremembe Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o zaposlovanju, samozaposlovanju in delu tujcev.


Ostale informacije glede prijave in kontakt:

  •   Obvezna predhodna spletna prijava
  •   Trajanje: 3 šolske ure
  •   Lokacija: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Učilnica, Celovška cesta 71, Ljubljana (v primeru slabše epidemiološke  slike, ki ne bi dopuščala izvedbe seminarja v živo, se bo izvedel webinar preko spletne aplikacije ZOOM)
  •   Brezplačna udeležba za vsa podjetja
  •   Udeleženci pred začetkom seminarja oz. webinarja prejmejo gradivo predavateljice
  •   Več informacij na izobrazevanje@ozs.si in 01 / 58 30 504


Vljudno vabljeni!

een ozs tujina


Prijava na dogodek