Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Zahtevki izvajalcev in podizvajalcev zaradi rasti cen materialov

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Spletni seminar
  • Datum: 20.09.2021
  • Ura: 09:00 - 11:00
  • Cena: Članska cena / osebo (DDV vključen) - 20,00€
  • Nečlanska cena / osebo (DDV vključen) - 60,00€

Zahtevki izvajalcev in podizvajalcev zaradi rasti cen materialov


Kako ravnati v primeru povišanja cen elementov? Trenutna situacija pri izvajanju gradbenih del kaže na to, da smo v obdobju rasti cen gradbenih materialov, očitno prihaja do prave inflacije cen. Trenutno je jasno, da je prišlo do bistvenega povečanja cene železa in jekla za približno 40 odstotkov, povečanja cene plastičnih materialov za približno 30 odstotkov, dvigujejo se tudi cene izolacije in cementa. Gradbeni izvajalci in podizvajalci so pred dilemo, kako komunicirati z investitorji v zvezi z zahtevki za povečanje pogodbene cene iz tega naslova, saj so povišanja cen lahko zelo velika. Webinar je namenjen temu, da se izvajalcem in podizvajalcem predstavi konkretne načine, kako ravnati.

Webinar je namenjen vsem branžam, ki so kakorkoli povezane z izvedbo gradbenih del, zaključenih del v gradbeništvu ali pripravljalnih del  ter z dobavo materiala gradbenim izvajalcem ali podizvajalcem.
 
PROGRAM:
-  Kaj se dogaja na trgu?
-  Pravna kvalifikacija nastale situacije
-  Pravna podlaga, ki pride v poštev pri postavitvi zahtevka za povečanje cene
-  Katere okoliščine predstavljajo oviro pri povečanju cene?
-  Za koliko se cena lahko poveča?
-  Na kakšen način se pripravi povečanje cene?
-  Rok, v katerem je treba povečanje izvesti

Predavateljica:

Mag. Maja Koršič Potočnik
Predavateljica mag. Maja Koršič Potočnik je odvetnica specialistka na področju gospodarskega prava ter javnih naročil. S tema pravnim področjem se ukvarja tako s praktičnega vidika, kakor tudi s teoretičnega, v okviru svojega doktorskega študija gospodarskega prava. V svojem poklicnem življenju redno zastopa stranke v gospodarskih sporih pred sodiščem ter pri vlaganju revizijskih zahtevkov, prav tako pa z naročniki sodeluje pri izvedbi postopkov javnega naročanja, kar ji omogoča dobro poznavanje praktičnega vidika javnih naročil ter gradbenega prava z vidika vseh udeležencev pri gradnji. Redno se ukvarja tudi s publicistično dejavnostjo, saj je (so)avtorica številnih strokovnih člankov ter publikacij s področja gradbenega prava ter javnega naročanja, med katerimi velja posebej omeniti Priročnik za uporabo RDEČE in RUMENE pogodbe FIDIC, Veliki Gradbeno pravni priročnik ter Priročnik za uporabo javnega naročanja v praksi, ki so vsi izšli pri založbi Uradni list.


Spletna prijava je obvezna.

Prosimo, da izpolnite spletno prijavo na dogodek, ki jo najdete na dnu te strani.

Plačilo kotizacije / udeleženca: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR.

Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov izobrazevanje@ozs.si.

Pisne odjave poslane na izobrazevanje@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: izobrazevanje@ozs.si, 01 5830 504, 01 58 30 553, Svetovalni in izobraževalni center OZS

Vljudno vabljeni!