Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Strokovni spletni posvet na temo PRODAJE PODJETJA

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Zoom
  • Datum: 15.04.2021
  • Ura: 12:00 - 15:00
  • Cena: 100,00 € + 22 % DDV - 122,00€
  • Za člane OZS in njihove zaposlene (POPUST 50 %) - 50,00 € + 22 % DDV - 61,00€

Strokovni spletni posvet na temo PRODAJE PODJETJA


Razgovori se izvajajo individualno, kar pomeni, da boste imeli strokovnjaka za prodajo podjetij 1 šolsko uro na voljo le zase.

Svetovalni in izobraževalni center OZS

V Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije smo za vse podjetnike in obrtnike pripravili možnost strokovnega, individualnega posveta na temo prodaje podjetja, na katerem boste skupaj s strokovnjakom s področja prodaje malih, zasebnih podjetij poiskali odgovore na vsa ključna vprašanja, ki se podjetnikom običajno porajajo ob misli na prodajo podjetja.
 
Na razgovoru boste izvedeli odgovore na naslednja vprašanja:

•             Ali je moje podjetje primerno za prodajo?
•             Kaj vse je lahko predmet prodaje?
•             Ali lahko prodam tudi s.p.?
•             Kateri so osnovni koraki pri prodaji podjetja?
•             Kako se ocenjuje vrednost malega, zasebnega podjetja?
•             Kaj vse vpliva na vrednost podjetja?
•             Kako vrednost podjetja vidi kupec?
•             Kje in kako najdem kupca za moje podjetje?
•             Katere podatke je kupcem varno razkriti in kdaj?
•             Kakšne so običajno davčne posledice pri takšnih transakcijah?

Komu je razgovor namenjen?
Razgovor na temo prodaje podjetja je namenjen lastnikom mikro in malih podjetij, samostojnim podjetnikom in obrtnikom, ki razmišljajo o izstopu iz podjetja in prodajo posla pri tem vidijo, kot eno izmed možnosti za izstop. Podjetnik s prodajo svojega posla na določeni točki lahko unovči v podjetje vložen čas, denar in energijo, na drugi strani pa omogoči prevzemniku, da s prevzemom že utečenega posla hitreje in z večjimi možnostmi za uspeh, vstopi v dejavnost. Predmet prodaje je lahko podjetje v celoti ali pa le ena izmed dejavnosti podjetja.
 
Tomo Senekovič prodaja podjetja


Tomo Senekovič, svetovalec
Razgovor bo vodil Tomo Senekovič, idejni vodja in direktor Borze posla (https://borzaposla.si). Tomo pri prodaji in prevzemih zasebnih podjetij deluje, kot svetovalec in posrednik, dnevno se srečuje z izzivi podjetnikov, ki razmišljajo o prodaji svojega podjetja in na drugi strani s prevzemniki, ki bodisi šele vstopajo v podjetništvo ali obstoječimi podjetniki, ki si želijo širitve obstoječega poslovanja. Na temo prodaje podjetja predava in svetuje članom Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtne zbornice Slovenije, Podjetniško-trgovske zbornice in Zbornice računovodskih servisov, sodeluje pa tudi pri razpisu “Vavčer za prenos lastništva podjetij” v okviru Slovenskega podjetniškega sklada.
 
Na voljo so le 4 mesta. Vsak razgovor bo trajal 45 minut. V termin bodo uvrščene prve štiri prispele prijave.


Dodatne informacije: Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553.


Prijava:
Prosimo, da izpolnite spletno prijavo na dogodek ali se prijavite po e-pošti na naslov jana.golic@ozs.si.

Plačilo kotizacije: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom razgovora na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov jana.golic@ozs.si ali po faxu 01 50 54 373.

Pisne odjave poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom dogodka, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553.

Vljudno vabljeni!