Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

BREZPLAČNO: Kako odvetniki in notarji obračunavajo svoje storitve ter koliko stanejo sodni postopki?

  • Vse o dogodku
  • Kraj: Zoom
  • Datum: 24.02.2021
  • Ura: 09:00 - 10:30

BREZPLAČNO: Kako odvetniki in notarji obračunavajo svoje storitve ter koliko stanejo sodni postopki?


Vsakdo se na določeni točki v življenju sooči s tem, da potrebuje odvetniške in notarske storitve ali pa je na nek način udeležen v sodnem postopku, zato izkoristite priložnost in se udeležite brezplačnega seminarja, ki je koristen za vsakogar!

Svetovalni in izobraževalni center OZS                                                                                                                                                                                                                         
Od izbruha epidemije COVID-19 dalje, se je iz specifičnih poslovnih in osebnih razlogov povečalo povpraševanje po odvetniških in notarskih storitvah, „izredne razmere“, ki še vedno trajajo pa bodo dodatno obremenile tudi sodišča, ki večkrat niso niti hitra niti ugodna rešitev za iskanje pravice in/ali zadoščenja. Na seminarju boste iz prve roke izvedeli kakšne tarife, urne postavke in dogovori o obračunavanju odvetniških in notarskih storitev se pojavljajo v praksi ter od česa je odvisna višina sodnih stroškov.
 
Vsakdo se na določeni točki v življenju sooči s tem, da potrebuje odvetniške in notarske storitve ali pa je na nek način udeležen v sodnem postopku, zato izkoristite priložnost in se udeležite brezplačnega seminarja, ki je koristen za vsakogar! „ignoratira iuris nocet“ – nepoznavanje prava škoduje
 
Na seminarju boste s primeri iz prakse izvedeli odgovore na sledeča vprašanja:

- Ali obstaja enotna tarifa, po kateri so odvetniki dolžni obračunavati svoje storitve?
- Koliko znaša urna postavka odvetnikov v Sloveniji?
- Komu je namenjena brezplačna pravna pomoč?
- Se lahko z odvetnikom dogovorim za plačilo v odstotkih (%) od uspeha?
- Katere pogodbe mora sestaviti notar?
- Ali se lahko obrnem na kateregakoli notarja v Sloveniji?
- Na kakšen način notarji obračunavajo svoje storitve?
- Koliko znaša sodna taksa v primeru vložitve tožbe?
- Kateri so sodni stroški in kdo jih je dolžan plačati?
- Kakšne so stroškovne posledice, če sodni spor izgubim?
- Kaj pa spori med delavci in delodajalci?
- in še mnogo več…
 
Z vami bodo: odvetnik Gregor Verbajs, odvetnik Luka Švab in notarka Nina Verbajs.
V kolikor imate vprašanja v naprej jih lahko predhodno pred predavanjem naslovite na jana.golic@ozs.si
 
Luka Švab

Luka Švab odvetnik

Luka je odvetnik in ustanovitelj Odvetniške pisarne Švab iz Ljubljane, s predhodnimi izkušnjami iz gospodarstva in mednarodne odvetniške pisarne. Kot odvetnik in pravni svetovalec se večinoma ukvarja s pravnim svetovanjem in podporo gospodarskim subjektom ter fizičnim osebam pri vsakdanjih pravnih problemih oz. iskanju rešitev za le-te. Svoje stranke zastopa na sodiščih, pred različnimi (uradnimi) organi in v izvensodnih zadevah v razmerju do nasprotnih strank. Opravljeno ima osnovno izobraževanje iz mediacije – mirnega reševanja sporov, pri svojem delu pa uporablja angleški, nemški, srbski in hrvaški jezik. Kot odvetnik verjame v preventivo, kot tisto, ki učinkovito preprečuje sodne postopke in stremi k iskanju izvensodnih, učinkovitih rešitev v koraku s časom. Več o njem in njegovi odvetniški pisarni na: www.op-svab.com.
 
Gregor Verbajs

Gregor Verbajs odvetnik

Gregor je odvetnik, ki pomagam podjetnikom in fizičnim osebam reševati njihove pravne probleme. Podjetje The Legal 500, ki ocenjuje globalne odvetniške družbe in odvetnike, ga je v letu 2019 imenovalo za »Priporočenega odvetnika – Recommended Lawyer«. Delo pravnika opravlja že več kot trinajst let, in sicer je nabiral izkušnje v notarski pisarni, na sodišču in v odvetništvu. Podjetniške izkušnje pa je nabiral tudi kot družbenik mednarodnega podjetja. Je aktivni predavatelj, saj je predaval na Dnevih civilnega in gospodarskega prava, Mednarodnem obrtnem sejmu v Celju, na različnih fakultetah (pravni fakulteti, ekonomski fakulteti,…) in v okviru Obrtno podjetniške zbornice pripravil različne delavnice. Napisal je vrsto strokovnih člankov, objavljenih v pravnih revijah. Kot gost je gostoval v veliko oddajah, in sicer na RTVSLO v oddaji Dobro jutro, na Kanalu A v oddaji Svet na kanalu A in na POP TV v oddaji Preverjeno. Za še več informacij obiščite: www.op-zaman.si in www.gregorverbajs.si.

Nina Verbajs

Nina Verbajs notarka

Nina je notarka s sedežem v Trbovljah. V notariatu dela že več kot 15 let. Kot notarka uravnoteženo zastopa vse stranke in jim svetuje pri njihovih pravnih rešitvah. Je mlada in dinamična notarka ki verjame, da se s pravnimi problemi ne sme odlašati in jih je potrebno reševati takoj ko se pojavijo. Pri svojem delu uporablja angleški, nemški in hrvaški jezik. Več o njej in njeni pisarni na: https://www.notar-z.si/nina-verbajs.
 
Spletni seminar je brezplačen, potrebna pa je predhodna prijava (na dnu strani).
informacije: Jana Golić: jana.golic@ozs.si, 01 5830 553.

Vljudno vabljeni!

Telekom