Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Partnerski poslovni modeli za različne potrebe in namene

  • Vse o dogodku
  • Kraj: spletno predavanje
  • Datum: 02.09.2020
  • Ura: 10:00 - 11:00

Partnerski poslovni modeli za različne potrebe in namene


Poslovna partnerstva so pomembno orodje za doseganje konkurenčnosti podjetij vseh velikosti – od malih do velikih ter tako proizvodnih kot tudi storitvenih podjetij. V okviru spletnega seminarja bodo predstavljeni konkretni primeri različnih vrst partnerskih oblik za posamezne poslovne oz. razvojne situacije.

een                 een


Svetovalni in izobraževalni center OZS - SC OZS                                                                                                                                                                                                                          

Poslovna partnerstva so pomembno orodje za doseganje konkurenčnosti podjetij vseh velikosti – od malih do velikih ter tako proizvodnih kot tudi storitvenih podjetij. Tradicionalne partnerske oblike so še vedno pomembne vendar pa so v zadnjih 10 letih nastali številni novi partnerski modeli. Ti novi sodelovalni poslovni modeli nastajajo iz različnih razlogov, npr. zaradi novih tehnologij, ki omogočajo lažje upravljanje z sodelovalnimi odnosi, zaradi povečanega obsega mednarodnega poslovanja, zaradi nujnosti po hitrejšem razvojno-prodajnem ciklusu izdelka oz. storitve, zaradi vse bolj kompleksnih poslovnih procesov in poslovnega okolja ipd. Tako vam posamezne partnerske oblike lahko omogočijo tehnološki napredek, dostop do tujih trgov ali do novih ciljnih skupin, dodato znanje, kapital, nove ideje in morda inovacije, nove izzive, širitev dejavnosti ipd. Pomembno je vedeti kdaj in katero partnersko obliko ali kombinacijo večih partnerskih oblik izbrati ter kako s temi partnerstvi upravljati. V poslovni praksi se pogosto uvaja kombinacija partnerskih oblik, kar zahteva od vodstva dodatna znanja in veščine, pa tudi metodologije in orodja, ki pomagajo upravljati s temi partnerstvi.

V okviru spletnega seminarja bodo predstavljeni konkretni primeri različnih vrst partnerskih oblik za posamezne poslovne oz. razvojne situacije. Zaradi velikega števila možnosti in hkrati različnih značilnosti, prednosti in slabosti ene ali druge partnerske oblike je potreben razmislek o izboru prave kombinacije sodelovalnih oz. partnerskih poslovnih modelov.

Iz vsebine spletnega seminarja:

- pregled številnih možnosti z osnovnimi značilnostmi posamezne partnerske oblike za posamezne potrebe in poslovne namene na konkretnih primerih;
- univerzalni napotki za oblikovanje partnerstev;

Namen spletnega seminarja:
Namen spletnega seminarja je na praktičnih primerih podati pregled nad različnimi možnimi oblikami in vidiki sodelovanja in partnerstva, s katerimi lahko podjetja premagujejo ovire ali dosegajo vizije.

Udeleženci spletnega seminarja boste prejeli:

- seminarsko gradivo

Opomba:
Zaradi omejenega časa trajanja spletnega seminarja bo vsebina seminarja uvod v sicer zelo obsežno tematiko ter univerzalnega značaja, torej neodvisna od sektorja in skupine izdelkov.

Predavateljica:
- mag. Irena Rezec


- - - - - - -

Obvezna je predhodna spletna prijava, ki jo najdete na dnu te strani.

V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.

Dodatne informacije: Edina Zejnić: edina.zejnic@ozs.si, 01 5830 586

Vljudno vabljeni!


Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je partner mreže Enterprise Europe Network,
ki podpira podjetja in raziskovalce v regiji, da kar najbolje izkoristijo poslovne priložnosti v Evropski uniji.
Več na www.een.sieen ozs     een ozs