Delavnica: JOGA SMEHA

 • Vse o dogodku
 • Kraj: Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Celovška cesta 71, Ljubljana, učilnica
 • Datum: 20.06.2019
 • Ura: 15:30 - 18:15
 • Cena: 140,00 eur + 22 % DDV - 170,80€
 • Za člane OZS in njihove zaposlene (POPUST 30 %) - 98,00 € + 22 % DDV - 119,56€

Delavnica: JOGA SMEHA


Na začetku je v 90 letih pri Jogi Smeha /JS/ šlo za socialno gibanje, ki pa je sedaj vstopilo tudi v poslovni svet in ima za podjetja in organizacije občutne koristi.


SC OZS
 
"Smeh kot terapija" - "Smeh kot rešitev proti stresu"

Smeh: prekrvavi telo, znižuje nivo stresnih hormonov, sprošča, krepi imunski sistem, deluje protibolečinsko, antidepresivno, pospeši utrip in dihanje, uravnava krvni tlak. Smeh vpliva na samozavest, je pomembno komunikacijsko sredstvo, aktivira desno-instinktivno polovico možganov, kar pozitivno vpliva na kreativnost in posledično na učinkovitost, zmanjšuje bolniške odsotnosti…

EGOIZEM: Ljudje so včasih ekstremno egoistični in niso pripravljeni na kompromise, še bolj, če so na vodilnih položajih. Negativna čustva vplivajo na produktivnost. Z JOGO SMEHA akumuliramo pozitivno energijo in kadar se ljudje smejejo skupaj, ustvarijo pozitivno energijo skupine z mislimi, občutki in čustvi. S tem odstranijo negativna čustva in misli. Smeh je tudi komunikacijsko orodje – težko je priti v konflikt z nekom, kadar se z njim smeješ.

NEUČINKOVITA KOMUNIKACIJA: Komunikacija je ključ do dobrih delovnih odnosov. Nezadostna komunikacija je posledica, ko se zaposleni težko izrazijo. Pomanjkanje zaupanja in strah zavirata ljudi, da bi izrazili informacije, ki bi bile pomembne tudi za druge. SMEH izboljša komunikacijo in dovoli več odprtosti drug do drugega. Ustvarja občutek varnosti, zaposlenim pomaga, da se izrazijo bolj svobodno in bolj jasno. Ljudje postanejo bolj všečni, saj smeh zmanjša grajenje samozavesti z analiziranjem in sodbo drugih. Vzpodbuja interakcijo in povezovanje z drugimi, kar gradi uspešen delovni tim.

POMANJKANJE FOKUSA: kritičen element v podjetju je, kadar zaposleni ne sledijo svojim in skupnim delovnim ciljem. JOGA SMEHA deluje tako, da vzpodbuja vzdušje med zaposlenimi, da skrbijo in podpirajo drug drugega. Uči razumevanja drug do drugega in vpliva na vsa področja življenja. Zmanjšuje stres in ustvarja ravnovesje, kar vodi v kreativno razmišljanje in usmerjenost k zastavljenim ciljem.

VODSTVENE SPOSOBNOSTI: konfliktne osebnosti v podjetju rušijo odnose med zaposlenimi. Cilj JOGE SMEHA je povezati ljudi na srčni ravni brez obsojanja, s tem dosežemo vodstvene sposobnosti, ki gradijo atmosfero zaupanja in iskrenosti. Med smejalno vadbo vzpostavimo očesni kontakt in se smejemo drug drugemu, kar v podzavesti ustvarja bližino in povezanost, ki je bistvena za uspešen delovni kolektiv.

NIZKA SAMOPODOBA: V delovnem okolju je veliko stresa, ki posameznika vodi k vedno večjemu tekmovanju, dokazovanju. Vse to lahko vodi tudi k nizki samopodobi in strahu. JOGA SMEHA omogoča skupinsko interakcijo, ki pomaga posamezniku okrepiti samozavest ga motivirati in vzpodbuditi.


Na delavnici bomo:

 • pojasnili zgoraj navedene trditve
 • predstavili znanstvene dokaze o učinkih smeha na počutje in dosedanje strokovne ugotovitve
 • slišali bomo zakaj se priporoča vsaj 10 do 15 minut smeha na dan,
 • da bo vse skupaj še bolj očitno pa bomo naredili tudi veliko praktičnih in enostavnih vaj po katerih bomo takoj začutili blagodejne učinke, ki trajajo še nekaj časa.


Vaditeljica joge smeha:
Irena Stibilj, kot promotorka zdravega načina življenja predstavlja učinke smejalne terapije kot pomoč za krepitev fizičnega in mentalnega zdravja, za izboljšanje medsebojnih odnosov tako doma kot v delovnem okolju.

Trajanje: 4 šolske ure

PREDHODNA PRIJAVA NA DOGODEK JE OBVEZNA!

 • Prosimo, da izpolnite spletno prijavo na dogodek ali se prijavite po e-pošti na naslov jana.golic@ozs.si.
 • Plačilo kotizacije: Prosimo, da kotizacijo poravnate pred pričetkom seminarja na transakcijski račun Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Celovška 71, 1000 Ljubljana, številka: 02013-0253606416 (NLB) Sklic: 00 200035 - davčna številka. Namen plačila: OTHR. Prosimo, da potrdilo o plačilu pošljete na e-naslov jana.golic@ozs.si.
 • Pisne odjave poslane na jana.golic@ozs.si upoštevamo do 2 dni pred dnevom izobraževanja, sicer zaračunavamo 20 % kotizacije. V primeru, da odjave ne sporočite, kotizacijo zaračunamo v celoti.
 • V primeru prenizkega števila prijav si pridržujemo pravico do odpovedi.
 • Kontakt: (01) 58 30 553, Jana Golić, Svetovalni in izobraževalni center OZS: jana.golic@ozs.si


Vljudno vabljeni!