Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Za našo zaposleno delavko smo dobili izvršbo v vrednosti 180 eur in stroške odvetnika v višini 100 eur. Zaposlena je za 1/2 delovni čas, plačo prejema brutto 402,48 eur, netto pa 442 eur s prevozom (41,eur) in malico ( 93 eur). Zaposlena je samo pri nas. Koliko ji lahko odtegnemo mesečno? Verjetno moram zdaj dati odgovor na sodišče ali odvetniku?

102. člena ZIZ pri omejitvah izvršbe določa, da je  na dolžnikove denarne prejemke, ki se v skladu z zakonom, ki ureja dohodnino, štejejo za dohodek iz delovnega razmerja, ter na odškodnino iz naslova izgube ali zmanjšanja delovne sposobnosti je mogoče seči do dveh tretjin prejemkov, na katere se seže z izvršbo, vendar tako, da dolžniku ostane najmanj znesek v višini 76 % minimalne plače, če dolžnik preživlja družinskega člana ali drugo osebo, ki jo mora preživljati po zakonu, pa tudi znesek v višini prejemka, določenega za osebo, ki jo preživlja dolžnik, po merilih, ki jih določa zakon, ki ureja socialno varstvene prejemke, za dodelitev denarne socialne pomoči.

odgovor je dne 9.2.2018 pripravila Maja Ogrinc, odvetnica.

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!