Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Vprašanje sobodajalcev iz naslova nove kategorizacija nastanitvenih obratov, in sicer, da mora biti označevalna tabla za vse nastanitvene obrate, z eno izjemo - da označevalna tabla ne bo več obvezna za sobodajalce, ki opravljajo gostinsko dejavnost v večstanovanjskih stavbah. Torej od kje naprej je definicija več stanovanjske stavbe? V Stanovanjskem zakonu piše, da uporablja izraz večstan. stavba za »Stanovanjske enote v dvo ali večstanovanjski stavbi (v nadaljnjem besedilu: večstanovanjska stavba) so stanovanja. Stanovanjske enote v stanovanjski stavbi za posebne namene so bivalne enote.« Torej za vsako stavbo kjer sta vsaj dve stanovanji? Kako je potem s tablo v družinski hiši, kjer so npr 3 stanovanja?

Kaj predstavlja večstanovanjski objekt je zajeto le v Stanovanjskem zakonu, kot to pravilno ugotavljate, ne pa tudi v Zakonu o gostinstvu, ki ureja zadevno področje.

 

Stanovanjski zakonik v definiciji sicer ureja dvo in več stanovanjske stavbe, ki so samostojno stoječe stavbe z dvema ali več stanovanji, stanovanjski bloki, stolpiči, stolpnice in podobno.

 

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: OZS,  
Zadnja sprememba: 21.11.2018