Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Naročnik in dobavitelj sta se sporazumela za dobavo blaga. Dobavitelj je zamujal z dobavo blaga kljub večkratnim pozivom naročnika Naročnik je preko odvetnika pozval dobavitelja k izpolnitvi naročila Zaradi zamude pri dobavi blaga je dobavitelj naročniku v znak resnosti ponudbe oz. dobave blaga vplačal varščino Sledila je dobava blaga ( s precejšnjo zamudo) in nato plačilo računa Ker je imel naročnik z blagom, katerega je prejel s precejšnjo zamudo, določene odvetniške stroške in ostale nevšečnosti, bi sedaj varščino za resnost ponudbe zadržal. Ali lahko prejeto varščino prekvalificiramo v odškodnino oz. pogodbeno kazen glede na OZ?

Spoštovana,

natančnega odgovora ne morem podati, saj imam premalo podatkov.

Potrebno bo raziskati, kakšen je bil natančen dogovor glede dobave blaga in ali bo naročnik to dejstvo lahko izkazal.

V primeru zamude naročniku sicer pripada odškodnina za škodo, ki jo je utrpel, vendar mora biti ta določljiva oziroma izkazljiva. Odtegnitev pavšalnega zneska je po mojem mnenju neutemeljena (škodo je potrebno izkazati po višini).

 

 

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: OZS,  
Zadnja sprememba: 21.08.2018