Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Mož opravlja avtoprevozniško dejavnost in ima dva kamiona. Dejavnost je prevzel leta 2010 po očetu. Ta prispevek za RTV je plačeval že oče, ko je mož prevzel dejavnost od očeta, se je takrat prispevek avtomatsko prenesel na moža. Mesečno plačujemo za dva kamiona v znesku 7,54 EUR (Opis prispevka: RTV prispevek za zasebno rabo - (RA)). Po naključju smo izvedeli, da ta prispevek avtoprevozniki ne plačujejo, zato vas prosim, če lahko preverite, kako to lahko odjavimo oziroma ali enostavno tega ne plačujemo več? Zdi se mi nesmiselno, da to že toliko let plačujemo, zato vas prosim, če lahko čimprej preverite kakšen je postopek glede tega. Glede na to, da bi tudi na RTV-ju lahko sami opazili, da gre za avtoprevozniško dejavnost, bi s pošiljanjem položnic lahko sami prekinili oz. vrnili denar.

Na podlagi Zakona o Radioteleviziji Slovenija je ​zavezanec za plačilo RTV prispevka vsak, kdor ima radijski ali televizijski sprejemnik oziroma drugo napravo, ki omogoča sprejem radijskih oziroma televizijskih programov (v nadaljnjem besedilu: sprejemnik) na območju Republike Slovenije, kjer so zagotovljeni tehnični pogoji za sprejem vsaj enega programa RTV Slovenija.

Nadalje zakon določa, da se za zasebno rabo (šteje se tudi zasebna raba zaposlenih) uporabe radijskega sprejemnika plačuje 3,77 eur na sprejemnik.

....

 

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: OZS,  
Zadnja sprememba: 06.07.2018