Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Kako postopati v primeru poenostavljene prisilne poravnave? Npr dolžnik je podjetje X, 20.04.2018 je bil oklic o p-p-p. Seznam terjatev v finančnem poročilu je na dan 31.12.2017. Podjetje Y bi prijavilo terjatev (nastala mu je februarja 2018), pa kolikor je razumeti ta instrument se ne prijavlja terjatve ampak je dolžan dolžnik obvestiti vse upnike, v določenem času po objavi začetka ppp? Drži?

Poenostavljena prisilna poravnava je instrument insolvenčnega prava, ki zadolženim podjetjem ponuja možnost nadaljevanja poslovanja pod pogoji, ki jih sprejmejo/potrdijo upnik.

Ko sodišče objavi sklep o začetku postopka poenostavljene prisilne poravnave, lahko o njej odločajo vsi upniki, ki jih je dolžnik navedel v svojem poročilu o finančnem poslovanju, glede na višino svojih terjatev.

Poenostavljena prisilna poravnava je sprejeta, če za njeno sprejetje glasujejo upniki, katerih skupni znesek terjatev predstavlja vsaj 60% vseh terjatev, in če za njeno sprejetje glasuje več kot polovica vseh upnikov.

...

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: OZS,  
Zadnja sprememba: 06.07.2018