Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Imam s.p. in sem najemnica poslovnega prostora v hiši (to je moj edini poslovni prostor, ki mi predstavlja kot samozaposleni tudi vir preživljanja – frizerski salon). Hišo bo Direkcija za ceste Slovenije, zaradi širitve cestišča rušila. Glede na to, da si moram poiskati nov poslovni prostor proti svoji volji, s čimer bodo povezani novi stroški (gradbena dela za pripravo prostora, sprememba dokumentacije,…), ki po višini nikakor ne bodo zanemarljivi, me zanima, ali lahko od Direkcije za ceste ali eventualno od Občine zahtevam kakršnokoli odškodnino, nadomestilo, povračilo stroškov…..?

Posamezne odseke gradnje tretje osi urejajo različne Uredbe. Točno katera uredba ureja vaše območje mi ni znano, lahko pa dodam, da se po mojem vedenju Direkcija za ceste aktivno dogovarja glede odškodnin z lastniki zemljišč, vendar tudi drugi niso izključeni.

 

Zato vam predlagam, da se neposredno obrnete na Direkcijo oziroma sporočite s katero Uredbo je zajeto vaše najeta nepremičnina. Sama sicer menim, da najprej povprašajte na direkciji oziroma sestankih, ki jih Direkcija vodi z lokalnim prebivalstvom.

 

Odgovorila zunanja pravna svetovalka OZS

Maja Ogrinc, odvetnica

Za ogled celotnega odgovora je potrebna PRIJAVA!
Priprava: OZS,  
Zadnja sprememba: 21.11.2018