Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Za koga velja nova kolektivna za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije

16. DECEMBER 2021  |   Staša Pirkmaier

V Ur. Listu  RS št. 186/2021 z dne 30.11.2021 je bila objavljena nova Kolektivna pogodba za kmetijstvo in živilsko industrijo Slovenije, (v nadaljevanju Kolektivna pogodba),  ki je začela veljati 1.12.2021 V kolikor  imate v podjetju sklenjeno podjetniško kolektivno pogodbo  je  čas za uskladitev z novo  kolektivno pogodbo 3 mesece.

 

Kolektivna pogodba zaenkrat nima statusa razširjene veljavnosti, kar pomeni, da jo delodajalcem članom Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije ni potrebno uporabljati, ker OZS ni podpisnik te kolektivne pogodbe, lahko pa jo, če želite ter tako tudi zapišite  v pogodbi o zaposlitvi. Za vse delodajalce v Sloveniji je  osnovna pravna podlaga  Zakon o delovnih razmerjih, Zakon o kolektivnih pogodbah, zavezujoče kolektivne  pogodbe ter morebitni interni akti. Kot rečeno,  nova Kolektivna pogodba za vas, člane OZS, ni obvezujoča, razen če niste morda člani ene od delodajalskih asocijacij, ki so podpisale to pogodbo (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Zadružna zveza Slovenije).

 

Nekateri od delodajalcev, se že sedaj v preambulah v pogodbah o zaposlitvah, sklenjenimi  z vašimi delavci sklicujete na Kolektivno pogodbo za kmetijstvo in živilsko industrijo. V kolikor želite, da tako ostane in boste še naprej pogodbe o zaposlitvah vezali na novo kolektivno pogodbo za kmetijstvo in živilsko industrijo, potem si morate obvezno pogledati novo kolektivno pogodbo in slediti njenim določbam, ki veljajo od 1.12.2021. V kolikor se odločite za novo kolektivno pogodbo z delavci sklenite novo pogodbo o zaposlitvi ali aneks k pogodbi o zaposlitvi. 

 

Delodajalcem, ki jih ne zavezuje  nobena kolektivna pogodba  (niti panožna) svetujemo, da se  določena področja na katera napotuje ZDR-1 uredijo v internih aktih (dodatek za nadurno, nočno, izmensko delo, dodatek za delovno dobo, jubilejna nagrada, dodatni kriteriji za letni dopust itd.