Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Novoletno darilo

04. JANUAR 2022  |   Jasmina Malnar Molek

Dedek Mraz je prinesel darilo vsem pridnim in zvestim članom OZS.

Z veseljem in ponosom vas obveščamo, da smo razširili vsebine spletnega portala z najpogostejšimi obračuni prejemkov in dohodkov fizičnih oseb.

Plačniki davka so dolžni ob izplačilu dohodka fizični osebi obračunati, odtegniti in odvesti prispevke in davčni odtegljaj. Koliko prispevkov je potrebno plačati, kakšna je stopnja obdavčitve, koliko prejme delavec in nenazadnje kakšen je strošek za delodajalca oziroma izplačevalca dohodka pri obračunu plače, izplačilu dohodka iz naslova podjemne ali avtorske pogodbe, za delo upokojencev, izplačilu dobička in najemnine fizični osebi?

Z današnjim dnem vam ni več potrebno iskati nasvetov pri računovodji, vrteti telefona in poslušati "ste 5 v čakalni vrsti". Le kliknite sem, izberite vrsto dohodka, vnesite podatek o višini dohodka in "voila" že razpolagate s podatki.

Enostavno, kajne?