Spoštovani uporabnik Microsoft Internet Explorerja!

Spletni brskalnik, ki ga uporabljate, ne omogoča polne funkcionalnosti spletnih portalov OZS. V izogib težavam pri delu s portalom vam predlagamo, da uporabite sodobne spletne brskalnike kot so Google Chrome, Mozilla Firefox ali Microsoft Edge.

Hvala lepa za razumevanje.

Na nekaterih kontrolnih točkah z Avstrijo sprememba časa

19. MAREC 2021  |   Zdenka Bedekovič

Sprejet je bil »Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19«.

Spremembe odloka začnejo veljati  od 19.3.2021 in veljajo do 26.3.2021.

Na dveh kontrolnih točkah kategorije B  na mejnem območju z Avstrijo, se spremeni čas obratovanja in sicer:

- Trate med 4.30 in 7.30 - nespremenjen pa ostaja popoldanski čas med 16. in 20. uro;

- Jurij med 6. in 7.30 ter med 16. in 18. uro.

 

Po novem je črtana obveznost testiranja s PCR ali HAG testom po prihodu v Slovenijo, za pripadnike služb zaščite in reševanja, zdravstva, policije, gasilcev ali drugo osebo, ki izvaja humanitarne prevoze ali nudi pomoč pri reševanju in odpravi posledic elementarnih nesreč. Pogoj pa je vrnitev v 24 urah po prehodu meje.

Negativni test PCR ali HAG pa ne potrebujejo dnevni šolarji, ki so mlajši od 13 let. Za vstop v Republiko Slovenijo pa negativni test PCR ali HAG test, potrebuje oseba, ki prevaža osebo iz razloga vključenosti v vzgojo, izobraževanje ali znanstveno raziskovanje. Ta oseba pa se mora vrniti čez mejo takoj po opravljenem prevozu.

Na rdečem seznamu je nekaj sprememb. Te so pri Avstriji, Danski, Grčiji, Irski, Italiji, Norveški in Portugalski. Na seznamu tretjih držav pa ni več Bahamijev..

 

Dostop do celotne objave sprememb odloka:

 https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2021-01-0825/odlok-o-spremembah-in-dopolnitvah-odloka-o-dolocitvi-pogojev-vstopa-v-republiko-slovenijo-zaradi-zajezitve-in-obvladovanja-nalezljive-bolezni-covid-19